contact uscontact ushome pagecontact ushome pagecontact ushome pagehome page
bodycareersexamsbeginners guideyour saywin!galleriese-cardswhat's onfunspotlight

Completed the quiz? How did you do? You might now want to go to Fun where there are games, jokes and trivia all about dance.

Don't forget to check out the yd Guide for a complete run down on what you can find on this site.

safe surf
web smart
parents
recommend us
make this your
homepage
privacy policy
technical issues
site ownership


back to home page

How much do you know about dance? Test your knowledge in our quiz.

1. Andy and Kelly Kainz are professionals in what type of dance?

a) Ballroom
b) Latin American
c) Line Dancing
   
2. Which actress dreamed of becoming a professional dancer until she suffered a knee injury?
a) Julia Roberts
b) Cameron Diaz
c) Charlize Theron
   
3. Classical Greek dancers dance in which type of footwear?
a) Barefoot
b) Tap shoes
c) Trainers
   
4. A Sequence Dance is arranged to fit into how many bars of music?
a) 4
b) 16
c) 45
   
5. In ‘Flashdance’ what is the lead character’s day job?
a) Nurse
b) Traffic Warden
c) Welder
   
6. Which of these is not a Latin Sequence dance?
a) Cha Cha Cha
b) Paso Doble
c) Quesadilla
   
7. The makers of this website the Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) have how many faculties offering different forms of dance?
a) 3
b) 12
c) 37
   
8. In what year was the film ‘Fame’ released?
a) 1970
b) 1980
c) 1990
   
9. The film actor Cuba Gooding Jnr break-danced in the closing ceremonies of the Olympic Games in Los Angeles in which year?
a) 1973
b) 1984
c) 1999
   
10. A ballet enthusiast is called a
a) balletomane
b) balletbotic
c) balletmaniac
   
11. When muscles are worked hard, what kind of acid accumulates in them?
a) Tartaric Acid
b) Glycolic Acid
c) Lactic Acid
   
How did you do? Here are the answers:
1: b
2: c
3: a
4: b

5: c
6: c
7: b
8: b

9: b
10: a
11: c
 

 

ISTD ONLINE

PARTNERS